2024-12-11 16:33:59 Tjedan cjeloživotnog učenja Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ove godine organizira 18. Tjedan cjeloživotnog učenja od 2. do 10. prosinca. Građani će moći sudjelovati na besplatnim predavanjima, radionicama, okruglim stolovima i sličnim događanjima, dok će brojne obrazovne ustanove i ove godine potencijalnim polaznicima predstaviti mogućnosti obrazovanja koje nude, posebice jer je sve veća mogućnost besplatnog obrazovanja putem vaučera za odrasle osobe. Organiziranjem nacionalne obrazovne kampanje već osamnaestu godinu zaredom ističe se, uz ostalo, važnost kontinuiteta promicanja cjeloživotnog učenja te posljedičnog jačanja svijesti građana da je upravo cjeloživotno učenje odgovor na izrazito dinamične promjene u brojnim segmentima društva i svakodnevnoga života, uključujući i promjene na tržištu rada te da se, unatoč svim okolnostima, može i treba cjeloživotno učiti i obrazovati. U našoj školi organizirana su dva predavanja s kojima smo se pridružili Tjednu cjeloživotnog učenja, „Anemija i kako je prepoznati“ i „Opasnosti u hrani“. Pod opširnije pročitajte i pogledajte kako je to izgledalo. 03.12. – predavanje na temu: „Anemija i kako je prepoznati“ - nastavnice Vesna Gotovac i Nediljka Petrovski učenike su pobliže upoznale kako prepoznati simptome anemija, naročito je bio naglasak na sideropeničnoj anemiji. Kako sebi pomoći, kojom vrstom prehrane, kojim namirnicama, promjenama životnog stila, malim koracima koji puno vrijede i pomažu kod te vrste anemije. Saznali su kojim to laboratorijskim pretragama mogu otkriti, …“ pa to je vrlo jednostavno…“ Bilo je zanimljivih pitanja, novih saznanja…kako su učenici i sami rekli… „ Ovo je uvijek aktualna tema, a nastavnice su nam to jednostavno objasnile i zaista puno možemo sami učiniti za vlastito zdravlje.“ Lucija 3.g 05.12 – predavanje na temu: „Opasnosti u hrani“ - nastavnice Tea Carić i Nediljka Petrovski su pripremile za učenike 3.e i 4.f razreda. Zanimljiva tema u kojoj su učenici upoznati ne samo sa hranjivim tvarima u namirnicama koje konzumiraju, njegovim zdravstvenim značajem, nego ono što je još važnije, kako na ispravan način skladištiti, čuvati namirnice, a da se očuva njihova nutritivna vrijednost i spriječi mikrobiološko kvarenje. I na ovom predavanju je bilo novih i zanimljivih spoznaja, učenici su dobili informacije kako ispravno čuvati i pripremati bademe, orahe…. …“ ovo su dobri savjeti, uvijek volim jesti orašaste plodove, dok učim…ali još malo ih prepeći na tavi, biti će još ukusniji…“ Mario 3.e |
Zdravstvena škola Split |