2011-03-14 16:04:00

STRUČNI POSJET PEKARI CRO-GO-SOLIN

Maturanti sanitarnog smjera   jutros su posjetili  Cro-go u Solinu,  pekaru tj. pogon za proizvodnju kolača, slastica i sladoleda, a u zadnje vrijeme i kruha.

 

 

Odmah na početku moramo se zahvaliti gospodinu Josipu Gotovcu koji nas je srdačno dočekao, proveo kroz pogon te na kraju počastio raznim slasticama!

Imali smo priliku vidjeti kako funkcionira dobro oraganiziran pogon sa HACCP certifikatom , već  4 godine,  samu tehnologiju izrade slastica te se upoznati  sa proizvodima  i ispitati organoleptička svojstva istih.

Prisustvovali smo umiješavanju poznatih Cro-go sirnica  koje se izrađuju od domaćeg kvasca, bez ikakvih aditiva, sa domaćom aromom naranče i ostalih domaćih sastojaka, dakako kontroliranih.

 Sam proces, od sirovine do gotove sirnice traje 13 sati, dakle slow food proizvodnja pa nam je i to bio pokazatelj kako gospodin Gotovac njeguje dalmatinske običaje kao naše bake – domaće sirovine i provjerena receptura!

Vidjeli smo i izradu ostalih dizanih tijesta što je i specijalnost Cro-go-a  piroške, roščiće..

Štapići sa sezamom, razni keksići, ružice, piroške, voćni kolač i naravno mirisna sirnica našli su se na bogatoj trpezi pa smo siti i veseli uplovili u novi radni tjedan.

Tea Carić, nastavnica Higijene i tehnologije namirnica


Zdravstvena škola Split