preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
O državnoj maturi

 

Gradska knjižnica

H N K

GKM

GRADSKO KAZALIŠTE MLADIH 

Kino Zlatna vrata
Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 10. 2009.

Ukupno: 3858448
Ovaj mjesec: 14079
Ovaj tjedan: 4640
Danas: 480
Vrijeme u Splitu

InfoZona

 

vijesti

ZBOR

Dobili smo packu da kasnimo i ozbiljno smo je shvatili:-)

Sastanak svih naših pjevača i onih koji to žele postati je u UTORAK u 18 kod porte.

Idemo pjevati devetu godinu zaredom:-) 

  :: opširnije :: 


objavio: Gorana Rosandić  datum: 15. 11. 2017. 15:30

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju

Ove godine, 17. studenog (petak), naša škola u suradnji s Klubom roditelja nedonoščadi “Palčić” obilježava Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju.

U Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2.500 djece. Svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se nedonoščad i njihovi roditelji susreću izuzetno je niska. Aktivnosti kojima se obilježava ovaj dan imaju za cilj  podizanje svijesti o specifičnim potrebama djeteta i obitelji, kao i cjelokupne javnosti, ali i različitih službi zdravstva, socijalne i odgojno-obrazovne djelatnosti.

Pozivamo sve zainteresirane djelatnike škole, učenike, roditelje i prijatelje palčića da nam se pridruže u obilježavanju ovog dana.

Pod opširnije pročitajte program događanja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Roso Perić  datum: 14. 11. 2017. 13:01

Ne zaboravimo Vukovar Vijest ima dokument u privitku

U ponedjeljak, 13. studenog nastavlja se program projekta Ne zaboravimo Vukovar koji je započeo humanitarnom utrkom.  

Od ponedjeljka do četvrtka u multimedijskoj dvorani održat će se predavanja za učenike svih razreda. U petak nakon nastave uputit ćemo se u Vukovarsku ulicu s upaljenim svijećama.

Sva događanja odvijat će se prema posebnom rasporedu nastave koji će biti objavljen. 

U priloženom dokumentu pogledajte program događanja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Roso Perić  datum: 11. 11. 2017. 11:53

SVJETSKI DAN ŠEĆERNE BOLESTI

Naši učenici su tradicionalno sudjelovali u obilježavanju svjetskog dana šećerne bolesti. U prostorijama Gradske knjižnice Marka Marulića Splitsko dijabetičko društvo organiziralo je  10.11. 2017. u 18 h predavanje za građane o šećernoj bolesti. Naziv predavanja je bio “Moderni standardi brige i liječenja dijabetičkog bolesnika”, a predvač je bila Prof. dr. sc. Maja Radman, dr. med., spec. endokrinologije I dijabetologije, voditeljica Klinike za unutrašnje bolesti KBC Split. Ove godine poseban se naglasak stavlja na šećernu bolest kod žena tj. rano otkrivanje i liječenje bolesti u trudnoći.

Nakon predavanja naši su učenici (Roko Bukarica, Lucijen Parađina i Adrijan Zogaj iz 4.g te Tomislav Bradarić-Šljujo, Hrvoje Krivić i Petra Nikolić  iz 5.b) u pratnji stručne nastavnice  Katije Biskupović obavili mjerenja glukoze u krvi i arterijskog tlaka.

Splitsko dijabetičko društvo ove godine slavi 70 g. postojanja i kao dio obilježavanja svog dana u subotu, 18.11. organizira šetnju i obilazak Dioklecijanove palače s početkom u 10.00 na Prokurativama uz snimanje milenijske fotografije na Rivi u 12.00 pa pozivaju sve zainteresirane djelatnike u učenike naše škole da im se pridruže                                                                                                                                            Katija Biskupović, dr. med.

Pogledajte foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Kurtović  datum: 11. 11. 2017. 08:44

Volonteri iz školskih klupa

Naša škola uključena je u projekt Volonteri iz školskih klupa.

Projektom „Volonteri iz školskih klupa“ nastoji se unaprijediti svijest o važnosti i vrijednostima volontiranja te doprinijeti razvoju aktivnog građanstva među mladima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Roso Perić  datum: 10. 11. 2017. 11:49

3.g u Dioklecijanovoj palači

Iskoristili smo lijep, sunčan dan i koncem listopada  posjetili Dioklecijanovu palaču s našom nastavnicom Zrinkom. U palaču smo ušli kroz Zlatna vrata i odmah primjetili da prozori iznad nas datiraju iz vremena cara Dioklecijana. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Roso Perić  datum: 10. 11. 2017. 10:54

Poliklinika LabPlus ugostila naše laborante

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana laboratorijske medicine (svakog 5. studenog u godini) djelatnici medicinsko-biokemijskog laboratorija poliklinike LabPlus organizirali su dane otvorenih vrata laboratorija.

To je bila lijepa prilika za nova poznanstva, iskuvstva i znanja jer su nastavnici i učenici 3. i 4. razreda programa zdravstveno-laboratorijski tehničar bili gosti Poliklinike LabPlus.

Djelatnici laboratorija uz vodstvo magistre biokemije Zorane Todorić na najbolji mogući način približili su učenicima jedan radni dan u laboratoriju, što znači da su im pokazali sve faze laboratorijskog rada, a to su:

  • Prijeanalitička faza - upis pacijenta i prijem uzoraka, te priprema uzoraka
  • Analitička faza - laboratorijski proces obrade uzorka
  • Poslijeanalitička faza - izdavanje nalaza

Magistra Todorić je u našoj školi najprije 6.studenog održala laborantima predavanje o važnosti zdravstveno-laboratorijske struke, te uz kratke projekcije filma o automatizaciji upoznala učenike sa najnovijim metodama rada i standardizacijom laboratorijskih postupaka. Potom su učenici 7. i 8. studenog posjetili polikliniku.

Veliko zadovoljstvo bilo je vidjeti naše bivše učenice kao vrijedne i odgovorne djelatnice medicinsko-biokemijskog laboratorija poliklinike LabPlus.

Pogledajte Foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Kurtović  datum: 9. 11. 2017. 21:16

Humanitarna utrka Za Vukovar

U subotu, 4. studenog, učenici i nastavnici sedam  splitskih srednjih škola su se okupili ispred križanja Vukovarske i Osječke ulice i s nestrpljenjem očekivali početak utrke - Za Vukovar.  Zviždaljka je točno u 13.00 sati odjeknula i UTRKA JE POČELA. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Roso Perić  datum: 7. 11. 2017. 11:43

Obavijest nastavnicima - poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2018. godinu

Europska komisija objavila je Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2018. godinu. 

Više pročitajte na http://www.mobilnost.hr/hr/natjecaji/europska-komisija-objavila-poziv-na-podnosenje-prijedloga-za-program-erasmus-za-2018-godinu/

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Roso Perić  datum: 6. 11. 2017. 21:43

Humanitarna utrka Za Vukovar

Humanitarna utrka Vukovarskom ulicom održana je u subotu, 4. studenog s početkom u 13 sati. Time je započelo održavanje programa "Ne zaboravimo Vukovar" u našoj školi. 
 
Da mnogi nisu mogli odoljeti izazovu utrke, pokazuje fotografija najmlađih među pobjednicima: Niko i Luka Čelan. Dakle, sve se može, kad se hoće!
 
Uskoro opširnije i više fotografija. 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Ines Roso Perić  datum: 5. 11. 2017. 21:24

SVEČANO PREDSTAVLJANJE ZBORNIKA NA RAMENIMA MOGA TATE Vijest ima dokument u privitku

U prepunoj velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa održano je povodom Godine očinstva Splitsko – makarske nadbiskupije 25. 10. svečano predstavljanje zbornika učeničkih radova Na ramenima moga tate.

U zborniku su zastupljeni i učenici naše škole, a to su Matea Rožić, 3.a i Leo Ćuk, 2.g. Matea je osvojila 3. mjesto među svim srednjoškolcima naše nadbiskupije. Čestitamo!

U prilogu možete pogledati kakva je bila atmosfera i pročitati radove naših učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Perić  datum: 26. 10. 2017. 16:37

Svjetski dan bioetike 19. listopada

Povodm svjetskog dana bioetike učenici trećih razreda naše Škole smjer: medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege obilježili su na satu Etika u sestrinstvu, seminarskim radom učenika u okviru interaktivne radionice. Tema je izazvala visoku razinu interesa svih učenika i iznjedrila značajne zaključke.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Perić  datum: 20. 10. 2017. 10:03

GENIUS LOGICUS i MATEMATICUS - prijave su još otvorene!

Prijaviti se možete do 27.10.2017

Za prijavu je potrebno:

  • ime i prezime
  • datum rođenja
  • naziv natjecanja u kojem želite sudjelovati
    (
    To su redom, GENIUS MATEMATICUSGENIUS LOGICUS MASTER OF SUDOKU)

Učenici koji žele sudjelovati u natjecanju mogu se prijaviti posredstvom razrednika ili koordinatora u školi (profesorice Mirjana Gaćina Bilin i Suzana Ružić Mateljan).

Cijena sudjelovanja u natjecanju :
Za jedno natjecanje: 25 kn. Za svako slijedeće natjecanje ostvarujete popust.

Z75 pobjednika u 5 dobnih kategorija odredjene su novčane nagrade u iznosu od 16.700 HRK

PROČITAJTE VIŠE O NATJECANJU POD "OPŠIRNIJE"....

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Gaćina Bilin  datum: 17. 10. 2017. 19:11

Svjetski dan hrane 16.10.2017.

Povodom svjetskog dana hrane u našoj školi htjeli smo skrenuti pažnju na važnost zdrave prehrane.

U tu svrhu smo organizirali  mjerenje statusa minerala i vitamina orijentacijskom metodom preko kože,  te smo izradili edukativne plakate s podacima o najvažnijim namirnicama koje nam pomažu u održavanju vitaminsko-mineralnog statusa.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Perić  datum: 17. 10. 2017. 18:29

SVJETSKI DAN HOSPICIJA I PALIJATIVNE SKRBI 2017.

Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi održava se svake godine druge subote u listopadu.

Ovogodišnji slogan  je »Tjedan osviještenosti o hospiciju i palijativnoj skrbi, evidentirajmo palijativne bolesnike i omogućimo im dostojanstveno umiranje.«

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Perić  datum: 16. 10. 2017. 17:07

Obavijest učenicima završnih razreda Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici!

Ako još niste odlučili što želite nakon završetka srednje škole možete se obratiti savjetnicima u Odsjeku za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje pri HZZ ili u Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri.

Na internetskoj stranici www.e-usmjeravanje.hr pronaći ćete informacije i savjete koji će vam pomoći u odluci o prvim koracima u karijeri.

Na portalu e-usmjeravanje možete ispuniti Moj izbor: upitnik interesa i kompetencija.

Više o svemu pročitajte u priloženom letku. Za dodatne informacije obratite se psihologinji. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Roso Perić  datum: 13. 10. 2017. 12:45

Predavanje "Osnove gorenja i gašenja"

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana prevencije od katastrofa koji se obilježava 13. listopada održano je predavanje za učenike 1. razreda u multimedisjkoj dvorani.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Perić  datum: 13. 10. 2017. 12:31

Dani kruha u našoj školi Vijest ima dokument u privitku

U dvorištu škole i ove godine smo obilježili Dane kruha i zahvale za plodove zemlje. Stolove s domaćim proizvodima, od mesnih do slatkih, pripremili su učenici i njihovi razrednici prvih, drugih i trećih razreda.

Stolovi su bili doista bogatog sadržaja što se može vidjeti iz priloženih fotografija.

Hvala svima koji su se potrudili, učenicima i njihovim roditeljima te razrednicima. Nadamo se da će se ova, već tradicionalna „fešta“ u našem dvorištu nastaviti i sljedeće godine.

POD OPŠIRNIJE ĆETE PRONAĆI LINK NA GALERIJU SLIKA

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Perić  datum: 12. 10. 2017. 15:57

Festival prava djece

U sklopu  obilježavanja ovogodišnjeg Festivala prava djece u srijedu, 11. listopada desetak učenika 4.f razreda u pratnji prof. Rosandić i psihologinje bili su na filmskoj matineji u kinu Cinestar Split. Na matineji je prikazan izbor najboljih filmova stvaralaštva mladih iz Hrvatske i svijeta.

Učenici su pogledali 17 kratkih filmova u kojima su prikazane teme iz svakodnevnog života mladih.

Filmsku matineju organizirala je Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator u suradnji s UNICEF-om za Hrvatsku, Uredom pravobraniteljice za djecu, kinoprikazivačem Blitz Cinestar i Hrvatskim filmskim savezom. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Roso Perić  datum: 12. 10. 2017. 10:14

Predavanje "Osnove gorenja i gašenja"

Sutra (četvrtak) u 14 sati u Multimedijskoj dvorani obilježit  ćemo Međunarodni dan prevencije od prirodnih katastrofa  u sklopu kojega će nam gost Josip Grgić iz DVP Solin održati predavanje „Osnove gorenja i gašenja“.

Svi učenici prvih razreda su obvezni  prisustvovati navedenom predavanju koje je sastavni dio Školskog preventivnog programa, a mogu  se pridružiti i svi ostali zainteresirani učenici i nastavnici.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Perić  datum: 11. 10. 2017. 10:07

Svjetski dan starijih osoba

Ovogodišnji slogan Svjetske zdravstvene organizacije i UN-a je:

 "Stariji ljudi kao nova snaga za razvoj."

Međunarodni dan starijih osoba 1. listopada proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. g., Rezolucijom 45/106, s ciljem osnaživanja značenja potencijala izrazito rastućeg svjetskog starijeg pučanstva.

Više pročitajte pod oširnije. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Perić  datum: 2. 10. 2017. 16:10

TERENSKA NASTAVA - GEOGRAFIJA

 U želji da obogate dosadašnja geografska znanja o geomorfologiji krša u izvornoj stvarnosti,  učenici 1. B i  1. C razreda proveli su četvrtak poslijepodne na terenskoj nastavi u špilji Vranjači. Vranjača se nalazi u naselju Kotlenice, u podnožju sjeverne strane Mosora. Duga je oko 300 metara, a duboka oko 65 m. Unutarnja temperatura zraka iznosi  15⁰C i konstantna cijele godine. Prepuna je stalaktita, stalagmita, stalagnjata i arkada, a 1963. godine proglašena je zaštićenim geomorfološkim spomenikom prirode.  Špilja je podzemni sustav šupljina čije je stvaranje rezultat korozije i mehaničke erozije podzemnih voda u topivim stijenama. U šupljine ne dopire sunčeva svjetlost, a podzemni prostori, špiljski nakit i špiljska fauna čine prekrasan  podzemni  svijet dalmatinskog krša.  

Pročitajte još zanimljivosti i pogledajte fotke pod opširnije i u fotogaleriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Kurtović  datum: 30. 9. 2017. 12:06

OBAVIJEST MATURANTIMA

PRIPREME ZA DRŽAVNU MATURU

Svi dopunski sati priprema - 2. i 3. školski sat poslijepodne

 

HRVATSKI JEZIK : ponedjeljak u multim. (5.AB) - prof. Rosandić

ENGLESKI JEZIK A razina : utorak u uč. br. 5 (5AB) - prof. Čulić

KEMIJA: srijeda u uč. br. 5 - prof. Mandić

FIZIKA: četvrtak u uč. br. 5 - prof. Bešlić

MATEMATIKA A razina: petak u uč. br. 7 - prof. Mlikotić

MATEMATIKA B razina : petak u uč. br. 5 (5.A,B) - prof. Jurišić Š.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Kurtović  datum: 18. 9. 2017. 08:15

DIGITALNE KOMPETENCIJE - priručnik

Drage kolege i kolegice,
priručnik u kojem možete pronaći sve što vas zanima o DIGITALNIM KOMPETENCIJAMA nalazi se na ovom linku.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Gaćina Bilin  datum: 13. 12. 2016. 23:20
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Oglasna ploča

E - DNEVNIK


e-Škole EDUKACIJA

Centralni Sustav za Upravljanje Edukacijskim Događajima (CSUED)


Samsung school


Office 365


e-Škola


Pitaj ne skitaj

mladi-za-mlade2


 


MATURANTI


Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?


Korisni linkovi

Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Novosti iz CARNeta
CARNet
17.11.2017. 11:45
Danas se obilježava 25. rođendan interneta u Republici Hrvatskoj
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet, Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu i Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva u petak, 17. studenoga 2017. godine obilježavaju 25 godina interneta u Republici Hrvatskoj. Svečanost se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. 

15.11.2017. 16:27
CARNetu i Srcu dodijeljene Povelje Republike Hrvatske
Odlukom predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović, Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži – CARNet i Sveučilišnom računskom centru (Srce) Sveučilišta u Zagrebu dodijeljene su danas Povelje Republike Hrvatske.

10.11.2017. 13:58
Završio CUC 2017, najveća nacionalna konferencija o obrazovanju
U Dubrovniku je danas zatvorena 19. CARNetova korisnička konferencija CUC 2017 – najveća konferencija o obrazovanju u Republici Hrvatskoj. Gotovo 1.100 sudionika, od čega 650 učitelja, pratilo je CARNetovu konferenciju koja se ove godine održala pod nazivom “Povezani znanjem (… 25 godina)“. 

preskoči na navigaciju