preskoči na sadržaj

Zdravstvena škola Split

Login
NASTAVA NA DALJINU

E - DNEVNIK



Office 365

EDIT code school

BRINI O SEBI!

 




 

RAZGLEDNICA IZ VUKOVARA


CRVENI KRIŽ

e-Škole EDUKACIJA


EMA


 

Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

MATURANTI

e-Škola

Pitaj ne skitaj

mladi-za-mlade2

 

Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?





Forum
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Novosti iz CARNeta
PISARNICA/REFERADA

RADNO VRIJEME SA STRANKAMA 

  RADNIM DANOM
 
od 11:00 do 15:00 sati
 
Stranke se sa svojim zahtjevima trebaju prvo obratiti na e-mail
 split@zdravstvenaskola.hr
 
 

H N K

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 10. 2009.

Ukupno: 5501621
Ovaj mjesec: 11611
Ovaj tjedan: 2819
Danas: 576
GKM

GRADSKO KAZALIŠTE MLADIH 

Gradska knjižnica

Vrijeme u Splitu

InfoZona

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
POSJET TVORNICAMA STELLA CROATICA I HERBA CROATICA – 22.04.2024
Autor: Sanja Perić, 25. 4. 2024.

Dana 22.4.2024. učenici 3.f i 3.g razreda bili su u posjeti tvornici Stella Croatica i Herba Croatica na Klisu u pratnji nastavnica Sanje Roje, Lane Pecotić, Vesne Gotovac i Nediljke Petrovski. Pod stručnim vodstvom obišli smo i Botanički vrt koji je bio u punom cvatu. Podsjetili smo se na veliko bogatstvo autohtonog dalmatinskog bilja, koje se osim u ljekarništvu i kozmetičkoj industriji koristi i u kulinarstvu.

Bili smo u muzeju maslina gdje smo odslušali vrlo kvalitetna predavanja o proizvodnji i kvaliteti maslinovog ulja. Počeli smo od samih početka korištenja ulja, do razvoja civilizacija i načina prerade i korištenja maslinovog ulja. Naučili smo kako pravilno degustirati ulje i prepoznati je li ulje koje imamo zaista djevičansko maslinovo ulje. To se može ustanoviti organoleptičkim pregledom: mirisom i okusom, a trebalo bi nas i zapeckati u grlu dok se na zakašljemo.

Posjetili smo destileriju gdje smo se podsjetili načina destilacije te smo mogli njuhom raspoznati hidrolat smilja od eteričnog ulja smilja.

Na kraju posjeta bili smo u njihovoj specijaliziranoj trgovini gdje su nas okrijepili slatkim – arancini, limuncini, bobići, džemovi i slanim zalogajima – kruh sa maslinovim uljem čistim i aromatiziranim narančom, limunom, tartufima... bilo je svih delicija.

Svima nam se svidio kremasti med s liofiliziranim jagodama, a naučili smo i o liofilizaciji.

Zadovoljni i radosni smo pozdravili naše domaćine i uputili se prema školi. Dojmovi su pozitivni, puno smo naučili, dosta toga vidjeli te ponovo cijenimo prirodu i njezine ljepote.

Na fotografijama koje slijede možete vidjeti kako je sve to izgledalo.

 

                                                         Leon Bašić 3.g i Martina Čelan 3.f.


 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju