preskoči na sadržaj

Zdravstvena škola Split

Login
NASTAVA NA DALJINU

E - DNEVNIK



Office 365

EDIT code school

BRINI O SEBI!

 




 

RAZGLEDNICA IZ VUKOVARA


CRVENI KRIŽ

e-Škole EDUKACIJA


EMA


 

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

MATURANTI

e-Škola

Pitaj ne skitaj

mladi-za-mlade2

 

Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?





Forum
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Novosti iz CARNeta
PISARNICA/REFERADA

RADNO VRIJEME SA STRANKAMA 

  RADNIM DANOM
 
od 11:00 do 15:00 sati
 
Stranke se sa svojim zahtjevima trebaju prvo obratiti na e-mail
 split@zdravstvenaskola.hr
 
IZDAVANJE POTVRDA

Učenici i roditelji, mogu kroz e-Dnevnik ispisati potvrdu u svrhu dokazivanja da je učenik u aktualnoj školskoj godini upisan u školu i razred, odnosno da ima status redovitog učenika.

 

H N K

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 10. 2009.

Ukupno: 5398068
Ovaj mjesec: 11083
Ovaj tjedan: 3033
Danas: 392
GKM

GRADSKO KAZALIŠTE MLADIH 

Gradska knjižnica

Vrijeme u Splitu

InfoZona

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Tjedan mozga u Zdravstvenoj školi
Autor: Željana Vegar, 12. 3. 2024.

U terminu 11. do 17. ožujka 2024. godine obilježava se Tjedan mozga.

U suradnji sa Zavodom  za neuroznanost, naša škola se pridružila ovoj aktivnosti te se u ponedjeljak, 11. ožujka 2024. godine, u 14:00 sati održalo predavanje na temu Postoji li ovisnost o hrani?

Predavanje je održala dr. sc. Tanja Dragun, dr. med.

Nešto novo o staroj temi je sa zanimanjem slušao veliki broj naših učenika i nastavnika. Doktorica je iznijela činjenicu da je nezdrava prehrana na globalnoj razini odgovorna za više smrti nego pušenje i hipertenzija zajedno. Na upitnicima o ovisnosti o hrani ispitanici UVIJEK zaokružuju ultraprerađenu hranu (UPF), koja je prerađena da bi postala hiperpalpabilna što se postiže dodavanjem masti i/ili rafiniranih ugljikohidrata. Izloženost toj vrsti hrane uzrokuje neuralne prilagodbe, mijenja sustav nagrađivanja i motivacije. Namirnice prirodnog porijekla ne mogu se natjecati i gube ovu utrku. U zaključku, naglašena je potreba za edukacijom, informativnim obilježavanjem te regulacijom dostupnosti.

 






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju